Van de Buurt is écht Amsterdams

Wij dragen met trots het keurmerk: “Echt Amsterdams” en dat is heel gaaf! Het betekent dat Van de Buurt bijdraagt aan een beter Amsterdam; op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied.

Het volgende artikel komt van de Stichting Echt Amsterdams:

“Cafe Restaurant Van de Buurt in Bos en Lommer heeft het Echt Amsterdams stempel in ontvangst genomen. Een authentiek en eigenwijs concept met een zeer vindingrijke benadering!
vandebuurtVrijwel de gehele menukaart is samengesteld met ingrediënten afkomstig van lokale ondernemers en producenten. Het motto is dan ook: lokaal, lokaal, lokaal! Waarmee het restaurant z’n naam hélemaal waar maakt. Zo werken ze samen met o.a. de lokale bakker, ijssalon, koffiebrander, bierbrouwers, zuurfabriek en gazo maar door. Naast het feit dat de ingrediënten zo verser zijn, help je op deze manier ook andere ondernemers in de omgeving.

Het restaurant ligt in een rustig stuk van Bos en Lommer in de wijk Landlust. Er zijn zo’n 80 zitplaatsen binnen en nog ‘ns 110 op het terras. Eigenaar Jorit Leijting nam de horecagelegenheid vorig jaar over, begin juli 2013 opende hij de deuren. Wel wil hij graag zijn eigen draai geven aan het restaurant waarvan besloten is de naam te behouden. “Heel anders dan voorheen. Ja, wel met dezelfde naam; Van de Buurt staat goed aangeschreven en klinkt goed. Maar de huisstijl wordt anders, het bargedeelte wordt anders, de menukaart ook; met zowel vlees, vis als vegetarisch. We willen onze eigen vingerafdruk op de zaak zetten. Verder blijft het restaurant de ontmoetingsplaats voor buurtbewoners van Landlust!”

Naast eten kun je bij Van de Buurt ook langsgaan voor de filmavond, pubquiz of om een potje voetbal te kijken. Kids kunnen er zelfs op daarvoor ingeplande middagen hun speelgoed komen ruilen. Van de buurt; voor
de buurt dus!”